Lončar: Cilj kluba je vratiti ABA ligu na Pecaru

Centar Širokog za SportSport.ba

Lončar: Cilj kluba je vratiti ABA ligu na Pecaru

D. Rakanović

Centar reprezentacije Bosne i Hercegovine Markus Lončar nedavno se priključio pripremama svog novog kluba, Širokog Brijega. 

Lončar je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je došao u Široki kako bi napravio korak više u svojoj karijeri. 

"Došao sam prije nekih desetak dana u klub gdje su me uljudno dočekali.Sa suigračima sam se odlično uklopio, treneri i ljudi u klubu su dosta profesionalni i sviđa mi se kako se radi sa mladim igračima, upravo je to jedan od razloga zašto sam tu", rekao je Lončar i dodao: 

"Nikad nisam igrao bh. prvenstvo, tako da se radujem novom izazovu".

On je istakao da je cilj kluba da se Široki vrati u ABA ligu. 

"Došao sam prije svega da pomognem klubu u stvaranju što boljeg rezultata, za mene je ovo stepenica više u karijeri", rekao je Lončar i nastavio: 

"Cilj kluba je da se vrati taj neki hercegovački ponos tamo gdje mu je mjesto, da se jednog dana igra ABA liga na Pecari".

Lončar je proteklih sedam godina proveo u zagrebačkoj Cedeviti. Prošao je omladinske kategorije kluba, a zbog velike konkurencije na centarskim pozicijama nikada nije dobio pravu priliku u prvom timu. 

"Cedevita je moj klub gdje sam praktički odrastao, sedam godina sam živio i radio sa jako dobrim ljudima, naučio puno toga. Na kraju sezone sporazumno smo raskinuli ugovor. Ovim putem bi se zahvalio na svemu što su mi pružili i zaželio sreću u budućnosti", rekao je Lončar. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

On je ovog ljeta bio dio seniorske reprezentacije BiH koja je uspješno okončala pretkvalifikacije za SP, te se plasirala u kvalifikacije koje počinju u novembru. 

"Što se tiče reprezentacije, jedno nezaboravno ljeto,čast i zadovoljstvo mi je bilo igrati za BiH, raditi sa Duškom Vujoševićem i ostalim trenerima i suigračima. Na nama je bio veliki teret nakon silnih otkaza. Niko nije vjerovao u nas, ali na kraju je sve ispalo kako treba. Najbitnije je da smo prošli i izborili kvalifikacije", zaključio je Lončar. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi