Loša posljednja četvrtina bh. juniore koštala novog poraza

Francuska bolja od BiH

Loša posljednja četvrtina bh. juniore koštala novog poraza

U svom četvrtom nastupu na turniru Albert Schweitzer koji se održava u njemačkom gradu Mannheimu juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je od selekcije Francuske rezultatom 61:50.

Izabranici Dragana Bajića nakon poraza od Španije i Italije, i pobjede protiv Kine, u meču sa vršnjacima iz Francuske doživjeli su svoj treći poraz, iako su nakon 20 minuta igre mladi bh. košarkaši imali vodstvo od 31:29.

Prednost iz prvog poluvremena bh. juniori nisu uspjeli zadržati u nastavku susreta, ali u posljednju četvrtinu ušlo se u totalnom rezultatskom egalu, a rezultat je nakon tri četvrtine glasio 45:45. Ipak, loša igra bh. košarkaša u posljednjih 10 minuta, te svega pet postignutih poena koštala ih je na kraju poraza od jedanaest poena razlike.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Atić sa 11 poena, dok su Memić i Đedović postigli po 10 poena. Najefikasniji igrač na utakmici bio je Francuz Wallez koji je postigao 14 poena.

Već sutra od 16 sati bh. juniori igraju svoju novu utakmicu na turniru u Mannheimu, a protivnik im je selekcija Čilea.

Turnir Albert Schweitzer:
BiH - Francuska 50:61 (16:15, 15:14, 14:16, 5:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.