Loše izdanje bh. juniora, Srbija u polufinalu

Poraz juniora u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Loše izdanje bh. juniora, Srbija u polufinalu

D. Rakanović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati u polufinale Eurobasketa nakon što su večeras ubjedljivo poraženi od Srbije rezultatom 50:82

Srbija je slavila zahvaljujući odličnoj igri u drugoj i trećoj četvrtini kada su stvorili prednost od 20 poena razlike koja je do kraja utakmice samo rasla. Naši Zmajevi nisu imali dovoljno raspoloženih igrala, Sani Čampara jednostavno večeras nije mogao sam igrati, dok je u reprezentaciji Srbije bilo sedam igrača koji su ravnomjerno rasporedili poene. 

Naši mladi Zmajevi su odlično otvorili utakmicu i na krilima Čampare došli do prednosti od 7:2, ali Srbija se brzo vraća u utakmicu i serijom od šest poena dolazi do prve prednosti (7:8). 

U nastavku ovog perioda obje ekipe su igrale koš za koš. Ipak, Srbija bolje finišira ovaj period i serijom od sedam vezanih poena dolaze do prednosti od četiri poena razlike (19:15). 

Srbija i na početku drugog perioda nastavlja sa serijom pogodaka i u prve četiri minute postižu osam vezanih poena (27:15). Našim juniorima u tim momentima ništa nije polazilo od ruke, a seriju prekida Adžić koji pogađa za dva poena.

U nastavku četvrtine Zmajevi uspijevaju da se konsoliduju, najviše zahvaljujući Saniju Čampari koji je vezao sedam poena i smanjio prednost Srbije na 32:24. Ipak, Srbij ponovo bolje igra u završnici perioda  i poenima Vulikića i Uskokovića na pauzu odlazi sa 13 poena prednosti (37:24). 

Na otvaranju treće četvrtine Srbija pravi seriju od sedam vezanih poena i odlazi na 20 poena prednosti (44:24).

U nastavku četvrtine ponovo je serije poena pravio Čampara, ali nažalost nismo imali više raspoloženih košarkaša, pa je prednost Srbije konstantno rasla.  Nakon tri četvrtine bh. juniori su imali zaostatak od 24 poena razlike (37:61). 

U posljednjem periodu naši momci su potpuno pali, a protivnici nisu spuštali gas, nego su povećavali prednost iz minuta u minut. Na kraju je Srbija slavila sa ubjedljivih 32 poena razlike.

Našu reprezentaciju predvodio je Sani Čampara sa  24 postignuta poena, Adžić je dodao 11 poena. 

Srbiju je predvodio Matić sa 12 poena, a čak šestorica igrača imalo je osam ili devet poena.

Pred našim juniorima na rasporedu je razigravanje od petog do osmog mjesta, a već sutra igraju protiv Italije od 15:45 sati.  

Srbija će u polufinalu igrati protiv selekcije Litvanije. 

BiH - Srbija 50:82 (15:19, 9:18, 13:24, 13:21)

BiH: Soldo, Alikadić, Begić, Adžić 11, Ilić, Kamenjaš 2, Sikiraš 7, Čerkezović, Čampara 24, Mirković, Omerović, Janković 6.

Srbija: Mišković 4, Koprivica 1, Momirov 9, Uskoković 8, Vulikić 9, Petrušev 8, Marjanović 8, Tadić 6, Petrović 8, Pecarski 7, Šarenac 2, Matić 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi