Luda završnica: Kakanj bolji od Leotara

Pobjeda Kaknja

Luda završnica: Kakanj bolji od Leotara

E. Čaušević

Košarkaši Kaknja slavili su večeras na domaćem parketu protiv Leotara u meču šestog kola košarkašge Lige 10.

Kakanj je večeras do pobjede stigao teže od očekivanog, jer su gosti iz Trebinja pružili jako dobar otpor. U neizvijesnoj završnici bolje su se snašli domaći košarkaši koji su na kraju slavili sa 79:72.

Izabranici Josipa Pandže bolje su otovorili večerašnji meč, te su nakon prv dionice vodili sa 25:21. U drugoj četvrtini su igrali još bolje, a na poluvrijeme su otišli sa vodstvom od 46:36.

Iako je djelovalo da će Kakanj upisati novu pobjedu gosti su u nastavku utakmice odlično zaigrali. Treću dionicu su dopustili Kaknju da ubaci samo pet poena, dok su oni postigli 13. U zadnjoj dionici vladala je prava drama na parketu, te se do zadnje minute nije znalo ko će slaviti.

Kakanj je čuvao svoju prednost, ali je Leotar u nekoliko navrata stigao na samo jedan poen zaostatka. Ipak, bolja koncentracija na kraju meča pomogla je Kaknju da dođe do pobjede.

Najefikasniji u ekipi Kaknja bio je Svilar koji je ubacio 21 poen, dok se u ekipi Leotara istakao Peklić sa 18 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liga 10, 6. kolo:

KK Kakanj - KK Leotar 79:72

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi