Lukajić podnio ostavku

Nakon pobjede Hemofarma nad Krkom

Lukajić podnio ostavku

Iako je sa Hemofarmom u zadnjem kolu ABA lige uvjerljivo savladao Krku (84:63), iako je tom pobjedom prekinut niz od osam poraza Željko Lukajić je odlučio napustiti klupu ovoga tima.

Ovaj iskusni stručnjak je na konferenciji za štampu nakon utakmice 18. kola protiv Krke izjavio da podnosi ostavku.

Pobjeda protiv tima iz Slovenija bila je tek peta ove sezone za "apotekare". Dogodila se nakon negativnog niza od dva mjeseca bez pobjede. Sve ovo imalo je uticaja na odluku trenera čije se ime ovih dana povezuje sa klupom naše najbolje košarkaške selekcije.

Željko Lukajić je već jednom predvodio tim iz Vršca. Tada je ujedno osvojena regionalna liga uz veliki uspjeh nastupa u polufinalu ULEB kupa protiv Makedonikosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.