Mađari ostali na - 34
Mađari nisu imali šanse

Ubjedljiva pobjeda Makedonije

Mađari ostali na - 34

M. Maksimović

Makedonija je prva selekcija u grupi B koja je ostvarila dvije pobjede. Prema očekivanju Makedonija je na svom parketu sredila Mađarsku 78:44. Činjenica da su Mađari ubacili 44 poena, dovoljno govori kakav je bio odnos snaga na terenu.

Nakon prve dionice rezultat je bio 23:10, na poluvremenu 39:20. Nastavak utakmice je ponudio odrađivanje posla. Todor Gečevski je utakmicu zaključio sa 17 poena za 22 minute na terenu, Pero Antić je dodao 14, a dvocifreni su bili Sokolov (12) i Samardžinski (10). Mađari su u cijeloj utakmici pogodili jednu tricu iz 16 pokušaja, promašili su i deset slobodnih bacanja, a najviše poena je postigao Adam Hanga 13 poena. Već u nedelju se igraju utakmice trećeg kola, Mađarska je domaćin našoj selekciji, Velika Britanija čeka Makedoniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.