Mađarska savladala BiH

Košarkaši odigrali prvu pripremnu utakmicu

Mađarska savladala BiH

Prva pripremna utakmica koju je pred susrete baraža košarkaška reprezentacija BiH odigrala večeras u Mađarskoj nije okončana rezutatom koji ulijeva optimizam. Domaćini su slavili nad našim košarkašima sa 87:60.

Bh. reprezentativci nisu mnogo pokazali u prvom kontrolnom susretu, pa su domaćini u jednom trenutku imali i 30 poena prednosti, a naš tim tek na kraju uspio je smanjiti razliku.

Uzrok katastrofe našeg nacionalnog tima protiv Mađara leži prije svega u činjenici da su domaći imali mnogo bolji procenat šuta iz igre, te velikom broju tehničkih pogrešaka izabranika selektora Mensura Bajramovića.

Veoma lošem procentu šuta iz gre najbolje svjedoči činjenica da su naši reprezentativci od dvadesetak pokušaja ubacili smo jednu trojku, te je stoga poraz bio neminovan. Jediji koji može dobiti prolaznu ocjenu u veoma lošoj predstavi u Zalaegerszegu je Nihad Đedovića koji je ubacio 18 poena, dok su ostali u potpunosti podbacili.

Ono što može da raduje jeste solidno izdanje Ratka Varde koji bi bh. timu konačno mogao donijeti čvrstinu pod reketom.

Naš nacionalni tim sutra će igrati novu utakmicu protiv Mađarske, a nakon toga je planiran povratak u Zenicu. Do početka baraža gdje ćemo igrati protiv Portugala i Belgije, košarkaška reprezentacija BiH odigraće još jedan kontrolni meč i to protiv Crne Gore u Podgorici (26. jula).


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.