Mahmutović: Čast svima, ali Duško je najbolji selektor na EP

Generalni sekretar KSBiH dobro raspoložen

Mahmutović: Čast svima, ali Duško je najbolji selektor na EP

Generalni sekretar Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović otvorio je današnju press konferenciju, koja je održana na Ilidži.

"Seniori redovno odlaze na Eurobasket i ovo nam je već deseto učešće na istom, pa je za nas definitivno neuspjeh kada se ne plasiramo na Evropsko prvenstvo. Ovi momci su se u proteklih pedeset dana maksimalno posvetili reprezentaciji, vrlo su vrijedno i teško radili i ovom prilikom im se želim zahvaliti u ime KSBiH i svih iskrenih navijača BiH", rekao je Mahmutović, koji je potom dodao:

"Siguran sam da ekipa koja ide na Eurobasket ima jedan veliki karakter. Sve ovo vrijeme su radili bez ijednog jedinog incidenta, i vi ćete sigurno biti ponosni na ove momke. Trebat će nam malo sreće da dođemo do drugog kruga i napravimo historijski rezultat".

Mahmutović je potom pohvalio selektora Duška Ivanovića:

"Želim još nešto da kažem - BiH ima najboljeg selektora na Evropskom prvenstvu! Uz dužno poštovanje svima, Ivanović je najbolji".

Na pitanje o finansijskoj situaciji u reprezentaciji, Mahmutović je odgovorio da je sve u najboljem redu, a stigao se malo i našaliti.

"Obezbijedili smo sve što je bilo potrebno. Možda nećemo imati uslove kao Španija, ali neće biti ni najgori. Hoće li nas izbaciti iz hotela? Zamolio sam selektora da ne prođemo u drugi krug, jer je to dodatni trošak. Ako vidite da u posljednjoj utakmici navijam za Finsku, nemojte se čuditi", uz smijeh je zaključio dobro raspoloženi Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.