Mahmutović: Došao sam čistog obraza, tako i odlazim

Nakon podnesene ostavke govorio za SportSport.ba

Mahmutović: Došao sam čistog obraza, tako i odlazim

A. Beganović

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je ostao bez generalnog sekretara i predsjednika pošto su ostavke podnijeli Harun Mahmutović i Elmedin Konaković.

Nakon višemjesečnog sukoba na relaciji čelni ljudi Košarkaškog saveza BiH - Jusuf Nurkić, predsjednik i generalni sekretar krovne kuće bh. košarke su odlučili podnijeti ostavke.

"Istina je, podnio sam neopozivu ostavku na mjesto generalnog sekretara, ali biću tu još nekih mjesec dana. Ne mogu tek tako otići, treba pomoći i čovjeku koji će doći na moje mjesto. Ne idem iz Sarajeva i u ovom prelaznom periodu biću na raspolaganju Košarkaškom savezu BiH", za SportSport.ba je izjavio Mahmutović.

Mahmutović i Konaković su se povukli zbog sukoba sa Jusufom Nurkićem koji traje više mjeseci. Na ovaj način Konaković i Mahmutović su lopticu prebacili na Nurkićevu stranu terena, pa je za očekivati da se sjajni bh. centar odazove pozivu novog bh. selektora.

"Ranije smo rekli da ćemo se povući samo kako više ne bi postojali razlozi za Nurkićevo odbijanje nastupa u državnom dresu. Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu. U ovaj posao sam ušao čistog obraza i tako i izlazim. Doista se ne bih mnogo vraćao na priču o Nurkiću i njegovom menadžeru. Sve je već ispričano, ko shvati, shvatit će. Mogu samo reći da u životu želim da za moju djecu svaki čovjek čini ono što sam ja činio za Jusufa", istakao je sada već bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.

Mahmutović je u bh. košarku ušao u možda i najtežim trenucima. Kancelarija Košarkaškog saveza tada gotovo nije ni postojala, omladinske selekcije nisu postojale, a veliki broj bh. igrača je bježao od nacionalnog tima kao đavo od krsta. Voljeli ga ili ne, poštovali ga ili ne, napravio je dosta dobrih stvari za bh. sport u cjelini, iako je i on znao napraviti grešku u koracima. 

"Znate vrlo dobro kakva je situacija bila kada sam stigao u Košarkaški savez. Danas to izgleda mnogo bolje, ali bez pomoći države neće se moći mnogo toga uraditi. Uspjeli smo vratiti košarku na velika vrata bh. sporta, omladinske selekcije smo "oživjeli" i na kraju smo nagrađeni. Titula evropskih prvaka u kadetskoj konkurenciji je ono što nikad neću zaboraviti. Ostavka ne mora značiti i moj odlazak iz košarke i sporta", zaključio je Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi