Mahmutović: Emir Sulejmanović želi igrati samo za BiH

Generalni sekretar KSBiH

Mahmutović: Emir Sulejmanović želi igrati samo za BiH

M. Šljivak

Generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović govorio je i o potencijalnim pojačanjima u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

DJ Cooper je novi naturilizovani igrač umjesto Zacka Wrighta, a košarkaš Fenerbahčea Emir Preldžić ponovo ima priliku igrati za BiH, ali ga iz KSBiH nisu odlučili pozvati.

"Turska je angažovala šutera, pa je Preldžić postao višak. Nismo ga htjeli zvati, jer je teško srediti sve papire, a i sve bi bilo na FIBA-i. Imali smo ponudu jednog NBA igrača, koji želi doći u Evropu, ali po iskustvu selektora, on nije za takvog igrača, jer voli timske igrače. Odlučili smo se za DJ Coopera, koji je mlađi, a i igrao je odlično u svojoj prvoj sezoni u Evropi", istakao je Mahmutović.

Mladi centar Jusuf Nurkić nastupaće i za U-20 reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Sarajevu, nakon čega će se priključiti A selekciji. Također, u završnoj fazi su papiri za Amara Alibegovića i Emira Sulejmanovića, koji bi također mogli igrati za mladu reprezentaciju.

"Emir je momak koji ne želi igrati za Finsku. Odbio je njihov poziv da nastupi na Svjetskom prvenstvu. Pokušavamo što prije riješiti papirologiju. Finci ga mogu još godinu zadržavati, ali će on u budućnosti igrati za nas. Također, Amar Alibegović će u budućnosti igrati za našu selekciju", dodao je Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.