Mahmutović: KSBiH i dalje ozbiljno prati Kuzmića

Nakon uspješnog ljeta, nacionalni dres žele mnogi

Mahmutović: KSBiH i dalje ozbiljno prati Kuzmića

Nakon plasmana košarkaške selekcije BiH (U-18) u diviziju A na šta se nadovezao i izuzetno uspješan početak puta za Sloveniju njihovih starijih kolega iz reprezentacije pomislili smo da je za uposlenike KSBiH nastupio barem mali odmor.  

 

Jer, bilo je ovo ljeto košarkaške euforije, fenomenalne atmosfere koja je često tražila početak rada od osam ujutro, a završetak negdje i nekad u noćnoj smjeni.

 

"Treba počistiti nakon odlaska cirkusa i platiti račun u kafani" 

 

"Istina je da postoji nagomilani umor, sati godišnjeg odmora ostali su neiskorišteni i eto, iako smo planirali barem malo odmora uvijek nas neka nova zamisao tjera naprijed, lično i meni nešto ne da mira. Na kraju krajeva treba neko i počistiti nakon odlaska cirkusa iz grada, treba neko platiti i račun - u kafani se čitavu noć jelo i pilo", govori za SportSport.ba generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović u odličnom raspoloženju aludirajući kako na uspjehe, pa tako i na troškove nakon kvalifikacija.

 

Iako su u našem Savezu raspoloženi za metafore, bitno je da su raspoloženi i za daljni uporni rad, a razloga za takvog ne nedostaje.

 

"Troškova je bilo i mi radimo na tome da ih regulišemo. Nego, sad se baš spremamo za Upravni odbor 20. septembra. Imamo nove ideje, neke već standardne zamisli, a neke koje nam se tek javljaju. Imamo sad već 12 sigurnih klubova za naredno prvenstvo, tu su i dva kluba koja također žele participirati u ligi i koja razumljivo imaju prednost - Zrinjski i Brotnjo. Nismo odustali niti od odigravanja play-outa. U tom naumu smo najozbiljniji. Razmišljamo o još jednom zaštićenom godištu. Vidite, ako klubovi imaju financijskih problema, zašto da se troškovi svode na starije igrače, sigurno su jeftiniji oni mlađi. Ali, to su sve zamisli. Uskoro ćemo imati nešto konkretnije."

 

"Ostvarujemo nove kontakte, najnoviji poziv stigao je od Fahre Alihodžića"

 

Takva su razmišljanja Mahmutovića odmah na početku razgovora za naš portal. Razmišljanja nakon urnebesnog ljeta koje je obilovalo dobrim rezultatima i koje je prema našim pretpostavkama moralo državni dres učiniti izuzetno vrijednom lovinom. Da li smo u pravu kad tako rezonujemo.

 

"Tako nešto, da se događa zaista možemo potvrditi. Svaki dan na stolu imamo 3 - 4 nove ponude od strane menadžera, ili nove pozive igrača. Mogu vam reći, evo jedan primjer, da smo imali poziv od strane Fahre Alihodžića. Taj je igrač nastupao za mlađu selekciju Engleske. Uglavnom, interes za našim dresom zaista postoji."

 

Tu je naravno i interesovanje naše sportske javnosti za novim igračima u A-timu, a koji su se spominjali čitavo vrijeme kvalifikacija.

 

"Da, znam za to, ali je zaista nerealno očekivati da ćemo mi u ovih nekoliko dana ponuditi nova imena našim navijačima. To nije realno i tako mi nećemo raditi. Novi kurs razgovora u četiri oka sa potencijalnim pojačanjima nećemo napuštati. Želimo sjesti sa košarkašima i razgovarati sa otvorenim kartama. Upravo sam imao sastanak sa našim selektorom i mi znamo da se na poziciji centra barata, bar sa 2 - 3 imena. Ali, pitam ja vas. Imamo li mi sada baš toliko mjesta u našem rosteru?"

 

"Znam da će selektor zaista budno pratiti Nurkića. Evo recimo Kikanović, zar je ovaj izuzetno kvalitetni i fenomenalni reprezentativac uopšte upitan. Tu je Sinanović, sve pratimo. Ponovit ću, znamo mi dobro šta nam treba. Ozbiljno pristupamo novim igračima i sve ćemo rješavati u jednim ozbiljnim razgovorima", kaže Mahmutović nakon čega smo ga na trenutak prekinuli pitanjem vazanim za status Ognjena Kuzmića.

 

"Mi smo sa Kuzmićem u korektnim odnosima, u našem razgovoru tokom priprema shvatili smo njegovu potrebu da se proba što bolje spremiti za sezonu u svom klubu. Minutaža mu nije mogla biti garantovana, a bilo je i pritisaka iz Unicaje da on kao i Todorović propuste pripreme reprezentacije da bi bili što spremniji za novu sezonu. Sva naklapanja i neprovjerene informacije o Kuzmićevom nastupu za neku drugu selekciju su samo menadžerska razmišljanja. Mi Kuzmića pratimo i dalje, a on je u zaista ozbiljnim kombinacijama. Imali smo i povrijeđenih reprezentativaca tokom priprema, pa uz dobru sezonu koja je pred nama, realno je pitanje, koliko u našim redovima zaista ima mjesta. Pa ipak, naravno da imamo mnoga moguća rješenja vezana za pojačanja, ali o tome ćemo blagovremeno obavjestiti našu javnost", kazao je na kraju razgovora Harun Mahmutović naglašavajući još jednom.

 

"Znali smo da će Aco Petrović napraviti rezultat, ali ipak smo ostali zatečeni fenomenalnim poslom koji je obavio čitav stručni štab tokom kvalifikacija. Zaista su kvalifikacije priveli kraju na perfektan način."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti