Mahmutović: Razo, spavaš li mirno?

Objavio post na Facebooku

Mahmutović: Razo, spavaš li mirno?

E. Škorić

Bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović oglasio se nakon što je najbolja bh. sportašica svih vremena Razija Mujanović kazala da su joj tražili 100.000 KM za mjesto u KS BiH.

Ona je gostujući na Face TV-u izjavila kako joj je Mahmutović nakon jedne verbalne rasprave tražio 100.000 KM za mjesto u Savezu.

Mahmutović se oglasio na Facebooku, te poručio kako je poslao aplikaciju za njen prijem u Kuću slavnih.

"Rezultati koje je postigla pokazuju da je bila jedna od najvećih košarkašica Evrope svih vremena. A kakav je čovjek pokazuje njena lažna izjava da joj je neko tražio pare da bi radila u KSBiH i laž da je nikad niko nije zvao da radi u savezu. Da sam joj nudio da radi u savezu, da se zajedno borimo za žensku košarku i da joj nikada nisam tražio nikakve pare može potvrditi Mara Lakić koja je bila prisutna na sastanku u prostorijama saveza. Za razliku od Raze, Mara Lakić se prihvatila posla i zajedno smo gradili žensku košarku koja je iznjedrila sjajne mlade košarkašice koje će nositi reprezentaciju idućih godina", objavio je Muminović na Facebooku.

"Kako to da pored svih bivših reprezentativaca i reprezentativki koji su u mom mandatu bili dio reprezentativnih selekcija nikome nisam tražio pare, već samo Razi? Ili su možda svi oni plaćali da budu u savezu? A baš sam imao mjeru kad sam tražio pare da je zaposlim - 100.000 KM. Pa nisam joj nudio da bude direktor BH Telecoma ili Elektroprivrede. Ne znam može li Raza mirno spavati, jer ja sam čovjek koji je pokrenuo inicijativu i poslao aplikaciju da bude primljena u FIBA Kuću slavnih? I bez obzira na to kakav je Raza čovjek, spava li mirno, drago mi je da je primljena u Kuću slavnih, nije mi žao što sam pokrenuo priču da dobije zasluženo sportsko priznanje. I opet bih uradio isto. A zašto Raze nema u Jedinstvu, u Kantonalnom savezu Tuzle ili Sarajeva, BiH savezu, niti u bilo kojem klubu sve ove godine... neka sjedne i razmisli... A joj ne zamjeram, halal joj bilo. Nek je živa i zdrava još sto godina", napisao je Mahmutović na svom profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi