Mahmutović tužio Nurkića, Trnovčevića i Razu Mujanović

Generalni sekretar KSBiH

Mahmutović tužio Nurkića, Trnovčevića i Razu Mujanović

Nakon dosta prepucavanja na relaciji između generalnog sekretara KSBiH Haruna Mahmutovića, sa jedne, i bh. košarkaša Jusufa Nurkića i njegovog menadžera, sa druge strane, pojavile su se informacije da je prvi operativac KSBiH tužio Jusufa Nurkića, Enesa Trnovčevića i nekadašnji bh. košarkašicu Raziju Mujanović.

Kako bi provjerili ove informacije kontaktirali smo Mahmutovića, koji je potvrdio iste:

"Istina je, tužio sam za klevetu i laž Jusufa Nurkića, Enesa Trnovćevića i Raziju Mujanović, i to ne samo njih nego i Dnevni avaz i Federalnu televiziju koji su objavili njihove navode bez mog odgovora", rekao je Mahmutović za SportSport.ba, te dodao da sprema tužbe protiv još dva medija, a on njihovim imenima nije želio govoriti.

Koje su to bile konkretno laži zbog kojih je tužio pomenute osobe, Mahmutović kaže:

"Trnovčevića sam tužio zbog izjave da sam papire za Preldžića prodao Turcima za 300.000. Razu Mujanović sam tužio zbog izjave da sam joj tražio 100.000 KM za posao. Nurkića tužim jer se dotakao finansija u svom otvorenom pismu te naveo da novce od USAID-a trošimo netransparentno, da smo dio para uzeli sebi", objasnio je Mahmutović, te dodao da pomenute medije tuži zbog činjenice da mu nisu dali prostor da da svoj odgovor, ali ga na to svejedno zakon obavezuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.