Mahmutović: U kontaktu smo sa Todićem, odličan je ove sezone

Miroslav Todić prvi u Italiji sa Enel Bridisijem

Mahmutović: U kontaktu smo sa Todićem, odličan je ove sezone

Talijanska košarkaška liga, Lega A basket ove sezone će vjerovatno biti najuzbudljivija u posljednjih nekoliko godina. Nakon odigranih 13 kola čak pet ekipa dijeli prvu poziciju. 

Sinoć je u derbiju kola Enel Brindisi slavio protiv Montepaschi Siene rezultatom 71:67, a još jednu odličnu partiju pružio je bh. internacionalac Miroslav Todić. Todić je za 23 minute na parketu postigao osam poena i skupio dva skoka. Ovom pobjedom Brindisi se izjednačio na čelu tabele sa još četiri ekipe. 

Todić ove sezone igra jako dobro i sigurno je da bi se mogao naći i na spisku novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bh. internacionalac je ove sezone odigrao svih 13 utakmica u prvenstvu, a prosječno je postizao sedam poena, uz 3.6 skokova po utakmici za nešto manje od 18 minuta provedenih na parketu. 

Najbolju partiju ove sezone pružio je protiv Virtusa iz Bologne, kada je postigao 16 poena i skupio devet skokova. Odličan je bio i protiv Montegranara protiv kojeg je postigao 12 poena, te je imao također devet skokova. Favorizovanoj milanskoj Olimpiji ubacio je 14 poena uz sedam skokova, dok je najefikasniji bio protiv Varesea sa 17 postignutih poena. 

Todić još uvijek nije zabilježio nastup u dresu košarkaških Zmajeva, ali ako nastavi sa odličnim igrama nema sumnje da bi se mogao naći na spisku budućeg selektora. Kontaktirali smo i generalnog sekretara KS BiH koji nam je potvrdio da je kontakt sa Todićem već uspostavljen. 

"U kontaktu smo sa Todićem i imamo ga u vidu. On zaista igra jednu odličnu sezonu, ali krajnju odluku donijet će budući selektor," rekao je Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.