Mahmutović: U Statutu i pravilnicima takmičenja sve piše

Da li će Bosna-Royal igrati u Ligi 13?

Mahmutović: U Statutu i pravilnicima takmičenja sve piše

A. Beganović

Na jučerašnjoj sjednici Košarkaškog kluba Bosna donešena je odluka o privremenom zamrzavanju nekadašnjeg prvaka Evrope i ujedinjenju sa KK Royal iz Sarajeva.

Iz novonastalog kluba Bosna-Royal izrazili su želju da preuzmu poziciju "uspavane" Bosne u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine, a odluku o tome trebao bi donijeti Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Kako košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine počinje ovog vikenda odluka o tome u kojoj ligi će učestvovati Royal-Bosna trebala bi biti donesena do petka, a generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercergovine, Harun Mahmutović je za SportSport.ba izjavio:

"Postoje pravilnici takmičenja, Statut Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i u njima sve piše. Uzmite to i pročitajte, pa ćete znati postoji li mogućnost da Royal-Bosna igra u Ligi 13."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.