U KS BiH zadovoljni

Mahmutović: Već četvrtu godinu poslujemo pozitivno

E. Škorić

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine održao je danas press konferenciju na kojoj su prisustvovali predsjednik Dino Konaković, generalni sekretar Harun Mahmutović i direktor reprezentacija Igor Stojanović.

“Košarkaški savez vodi samo prvenstvo BiH. Našu “Premijer ligu” vodimo mi, ostale lige vode područni, regionalni i entitetski savezi. Zadovoljan sam prvenstvom. Proteklo je bez većih problema, bez pritužbi klubova. I kada pogledate tabelu, možete primijetiti da su klubovi poredani baš po onome ko je bolje radio. Apelujem ljudima iz lokalnih zajednica da pomognu klubovima", kazao je Mahmutović, osvrnuvši se na sve selekcije unutar Košarkaškog saveza naše zemlje.

“Ove godine imamo sedam reprezentacija. Počinjemo ozbiljnije da se bavimo i ženskim reprezentacijama. Nadam se da ćemo u naredne četiri godine u kontinuitetu imati velikih uspjeha. Cilj nam je sve reprezentacije imati u A diviziji. Liga mladih se pokazala kao puni pogodak. Kasnili smo zbog razigravanja s početkom. KS BiH nije htio ulaziti u izbor učesnika. USAID je dao podršku KS BiH za lige mladih. Za one koji su se nadali da ovih liga neće biti, drago mi je da će se one igrati i narednih godina. Imamo dobru saradnju s FIBA-om i podršku".

O financijama

“Ovo je jedan od najmanjih saveza u Evropi. Ovo je četvrta godina da KS BiH posluje pozitivno, a prethodnih godina zakrpili smo jedan veliki minus. Financije obezbjeđujemo u zaista teškim uslovima. Vraćamo dugove i ponosni smo što svake godine vratimo jedan određeni dio dugova”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.