Mahmutović o planovima reprezentacije

Mahmutović: Želimo biti u vrhu Evrope

M. Šljivak

Generalni sekretar KSBiH, Harun Mahmutović, govorio je danas o planovima svih reprezentativnih selekcija u narednom periodu.

Mahmutović je istakao kako savez ima jasan cilj, a to je vrh evropske košarke...

"Košarkaški savez ima jasne ciljeve u svim selekcijama. Želimo biti u vrhu Evrope, želimo biti među 16 najboljih. Nećemo biti zadovoljni ako to ne ispunimo. Radićemo sve što je u našoj moći da to uspijemo", rekao je Mahmutović.

Dogovor s novim selektorom, Duškom Ivanovićem, brzo je postignut.

"Mi smo se dogovorili u pet minuta. Nismo pričali o financijskim uslovima. Mi smo savez koji nema novca. Država nam je dala 35.000 eura za sve reprezentacije. Tražićemo ljude koje vole reprezentaciju. Mi smo savez koji će trošiti novca koliko ima, ali ćemo pokušati obezbijediti najbolje moguće uslove. Mi smo već stvorili plan priprema. Ono što me raduje je to da ćemo odigrati i jedan turnir u Sarajevu, a pokušaćemo reprezentaciju odvesti u Tuzlu i druge gradove", istakao je generalni sekretar KSBiH, Harun Mahmutović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.