'Malene' se igrale sa Rudarom

Premijer liga BiH, treće kolo

'Malene' se igrale sa Rudarom

Košarkašice Mladog Krajišnika zabilježile su prvu pobjedu u ovoj sezoni.

'Malene' su sinoć u dvorani 'Obilićevo' deklasirale ekipu Rudar Sporta sa 80:39 (23:5, 25:13, 15:11, 17:10) u ovkiru trećeg kola Premijer lige BiH.

Sve je bilo jasno nakon prve četvrtine, koju su domaće košarkašice dobile sa 23:5. I u nastavku su 'malene' držale jak tempo i visok nivo igre, pa su na kraju upisale više nego ubjedljiv trijumf. 

Mladi Krajišnik je do pobjede predvodila Zubac sa 16 poena. Gligić je dodala 15, a Milaković 14 poena. Kod gošći istakla se Radovanović sa 12 pogodaka, a poen manje postigla je Tešić.

Nakon meča oglasio se i trener Mladog Krajišnika Darko Kosić, koji je kratko prokomentarisao dosadašnji dio prvenstva.

"U prva dva kola doživjeli smo dva poraza, ali smo igrali protiv ekipa koje konkurišu za sam vrh. Kada je u pitanju sinoćnja utakmica, jako sam zadovoljan igrom i pristupom. Djevojke vrijedno treniraju i evidentan je njihov napredak", rekao je za SportSport.ba Darko Kosić, trener Mladog Krajišnika.

Mladi trener dodao je da je klub ovih dana dobio pojačanje.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Treba svakako istaći da smo se pojačali. U klub je stigla Nevena Krstajić iz Sivca, koja igra na poziciji krila i koja je bila član U16 reprezentacije Srbije. Radi se o kvalitetnoj igračici te se nadam da će sa dobrim igrama nastaviti i u dresu Mladog Krajišnika. Cilj nam je da afirmišemo mlade igračice, odnosno da postavimo sistem koji će u budućnosti donijeti velike rezultate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi