Malene slavile protiv Rudara iz Ugljevika

Liga BiH za žene

Malene slavile protiv Rudara iz Ugljevika

Veliku pobjedu ostvarile su večeras košarkašice Mladog Krajišnika savladavši na svom terenu Rudar iz Ugljevika (66:54). 

Dvorana Obilićevo bila je slabo posjećena, ali to nije smetalo "malenim" da naprave iskorak ka opstanku u ligi.

Utakmica je odigrana na mali broj poena, a drugačije nije moglo ni da bude kada se uzme u obzir katastrofalan procenat šuta obje ekipe. 

Glavni krivac poraza gošći zasigurno je bio loš učinak sa linije 6.75, svega 7 % (1/14). U drugim segmentima igre nijedna ekipa nije briljira, ali je domaćin na kraju, ipak, upisao zlata vrijedne bodove.

U redovima Mladog Krajišnika najviše se istakla mlada Nikolina Zubac sa 20 pogodaka, a u protivničkom timu najbolja je bila Svijetlana Ilić sa istim košgeterskim učinkom.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Banjalučanke u narednom kolu gostuju ekipi Banovića od kojih su poražene u prvom dijelu prvenstva.

"Prije svega bih čestitao svojim igračicama na velikom zalaganju i ostvarenom trijumfu. Igra nije bila sjajna, dosta smo grešili, ali smo na kraju slavili, što je najvažnije. Sljedeći protivnik nam je veoma kvalitetna ekipa Banovića i tu očekujem veliku borbu. Pobjeda se nameće kao imperativ i mislim da smo u stanju to i da ostvarimo", rekao je nakon meča trener Mladog Krajišnika Miroslav Gašpar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi