Mama Slađana: Njegoš nije Srbijanac, Srbin je iz Bosne

"Pale su navijale za BiH"

Mama Slađana: Njegoš nije Srbijanac, Srbin je iz Bosne

E. Škorić

Kadetski bh. reprezentativac Njegoš Sikiraš igrat će u budućnosti u dresu Zmajeva.

Sikiraš je s kadetima pokorio Evropu, osvojio zlato u Litvaniji, te je na spektakularan način dočekan u Sarajevu, kao i ostali Zmajići. 

Njegova mama Slađana nije lako doživljavala završnicu turnira. "Bilo mi je teško, pa hodam po kući, jastuk na glavu da prođe koja minuta, pa ulazim i gledam rezultat. Bilo je grešaka, ali bili su sjajni", rekla je Njegoševa mama za Federalnu televiziju.

Ovog perspektivnog krilnog centra željeli su i u reprezentaciji Srbije, no član italijanske Stelaazure igrat će za BiH.

"Njegoš je rođen u Bosni, rođeni smo u Sarajevu i on nije Srbijanac već Srbin iz Bosne. Pale su navijale za BiH i to je njegov uspjeh", dodala je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.