Mamić: Musa je tražen, ali imamo s njim dogovor!

Može u NBA i iz Cedevite

Mamić: Musa je tražen, ali imamo s njim dogovor!

Cedevitin 'wunderkind' i kadetski bh. reprezentativac Džanan Musa već sa svojih 16 godina je postao košarkaš oko kojeg se diže velika prašina. 

Brojni inostrani mediji javljaju da se u borbu za dovođenje Muse uključio i Fenerbahče, međutim njegov ugovor s Cedevitom o sportskom usavršavanju ističe na 18. rođendan, a tada će mu Zagrepčani ponuditi i prvi profesionalni ugovor. 

Sportski direktor kluba Matej Mamić smatra da Musa ne treba previše žuriti i da prelazak u NBA može ostvariti i iz Cedevite.

"Ova potražnja za njim samo potvrđuje da je riječ o velikom talentu, no mi s Musom imamo dogovor i za sljedeće četiri godine koji će se, vjerujem, realizirati. Jer, sve što smo dogovarali oko njegova igračkog razvoja dosad se poštovalo, čak i više od dogovorenog, što je pak on svojim igrama i zaslužio", kazao je Mamić za hrvatske medije i dodao:

"Za Musu je bolje da ostane u Cedeviti i da izravno iz našeg kluba ide u NBA ligu, baš kao što je to učinio njegov kolega iz reprezentacije Jusuf Nurkić", istakao je sportski direktor Cedevite. 

Poznato je da Musa ravnodušnim nije ostavio ni Michaela Jordana, koji je kontaktirao njegove roditelje kako bi iskazao divljenje razinom nadarenosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi