Marcus Williams pao na doping testu

Pozitivan na marihuanu

Marcus Williams pao na doping testu

M. Šljivak

Košarkaš Crvene zvezde Marcus Williams pao je na doping testu.

Američki playmaker bio je pozitivan na marihuanu nakon prve utakmice finalne serije prvenstva Srbije, koja se odigrala 12. juna.

Williams je bio pozitivan na marihuanu, a klub je potvrdio da je Amerikanac pao na doping testu.

"Na osnovu nalaza Antidoping agencije Republike Srbije KK Crvena zvezda Telekom konstatuje da je doskorašnji košarkaš crveno-belih Marcus Williams bio pozitivan prilikom testa na nedozovljene supstance koji je urađen 12. juna. Analize uzorka A koje su urađene u Beču su pokazale da je Williams bio pozitivan na marihuanu", piše u saopćenju Zvezde, koja je najavila da će ipak sačekati konačnu odluku o suspenziji Williamsa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"KK Crvena zvezda Telekom se maksimalno zalaže za sve vrijdnosti koje propagira sport i zdušno se bori protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava. Iz tog razloga, KK Crvena zvezda Telekom će sačekati konačnu potvrdu Antidoping agencije Republike Srbije, kao i odluku KSS-a, i ukoliko se konačno utvrdi da je Marcus Williams bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klub će donijeti oštre disciplinske mjere u skladu sa disciplinskim pravilnikom koji se rigorozno odnosi prema ovakvim slučajevima", navodi se se u saopćenju prvaka Srbije.

Williams je u ABA ligi imao prosjek od osam, dok je u Euroligi prosječno ubacivao skoro 10 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.