Marica Gajić najbolja skakačica kvalifikacija

Vodi u tri kategorije

Marica Gajić najbolja skakačica kvalifikacija

Dž. Mrakić

Ženska seniorska reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon pet godina vraćena je u „pogon“.

Izabranice Gorana Javnovića u prva dva kola pretrjela su dva poraza od jakih selekcija Rumunije i Turske, međutim ono što je najbitnije u ovom trenutku jeste da je reaktivirana selekcija koja je prije 22 godine osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama.

Jedna od najsvjetlijih tačaka u ovoj priči jeste 20-godišnja Marica Gajić, prva Bosanka ikada koja je draftovana u WNBA (ženska NBA).

Gajić je ove godine U-20 selekciji osigurala zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu „B“ divizije i plasman u krug najelitnijeg reprezentacija Evrope, odnosno „A“ diviziju, a svoje odlične partije prenijela je i na seniorski nivo.

Naime, Marica je nakon dva kola na vrhu liste najboljih skakačica prvenstva sa prosjekom od 19 skokova po susretu. U okršaju protiv Turske zabilježila je 16 skokova, dok je u prvom kolu protiv Rumunije zabilježila nevjerovatna 22 skoka.

Također, prva je i po broju ofanzivnih skokova na jednom susretu (10), ali i po ukupnom broju skokova koji je ostvarila na jednom susretu (22).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.