Marin potop na klupi i posljednje mjesto u Evropi
Foto: FIBA

BiH 16. na EP-u

Marin potop na klupi i posljednje mjesto u Evropi

M. Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacija BiH do 20 godina osvojila je posljednje 16. mjesto na Evropskom prvenstvu.

Još jučer se znalo da je naš tim novi član B divizije, a izabranice Mare Lakić-Brčaninović danas su u borbi za 15. mjesto poražene od Turske rezultatom 81:70 i zasluženo su osvojile posljednje mjesto.

Iako bh. tim raspolaže zaista dobrim timom, koji ne zaslužuje igrati B diviziju, loše vođenje s klupe nas je na kraju koštalo. Selektorka Lakić-Brčaninović je potpuno izgubila kompas, što dokazuju katastrofalni rezultati na ovom prvenstu Evrope.

Forsiranje istih igračica, loše postavke napada i igra na "osjećaj" su nas na kraju skupo koštali, pa ćemo naredne godine ovu selekciju, ako bude postojala, gledati u B diviziji.

Današnja je utakmica ponovo odrađena jako loše. Turska je bez problema došla do pobjede, a u našem sastavu je danas briljirala Milina Mišeljić sa 36 poena.

Sedam poraza u sedam utakmica valjda su dovoljan dokaz da su na klupi ove selekcije potrebne promjene.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi