Marko Popović debituje za BiH!
Marko Popović (s loptom) igraće za BiH u baražu za plasman na "Eurobasket 2009" FOTO ABA

Lijepe vijesti iz tabora bh. košarkaša

Marko Popović debituje za BiH!

Lijepe vijesti stižu iz Zenice. Nakon što je Saša Vasiljević definitivno odbacio mogućnost dolaska u bazu košarkaške reprezentacije BiH koja se u Zenici priprema za avgustovske dodatne kvalifikacije, selektor Mensur Bajramović pozvao je Marka Popovića.

I gle čuda. Organizator igre novosadske Vojvodine, Sarajlija po rođenju, odlučio je da prihvati poziv. Tako će Popović (193 cm visine, 1984. godište) pojačati bekovsku liniju.

U karijeri je nosio dresove Zastave (sezona 2000/01., 2001/02.), Beopetrola (2002/03.), Atlasa (2003/04.), Nikšića (2004/05.), Sloge (2007/08.) i Vojvodine u kojoj i danas nastupa.

Popović bi se uskoro trebao priključiti našem A tima, a treba kazati da je prošle sezone u regionalnoj košarkaškoj NLB ligi imao prosjek od 12 poena, 3 ukradene lopte i jedne asistencije.

To nije sve. Zlatko Jovanović, novi član Bosne ASA BHT, dobio je bh. državljanstvo i sada više nema nikakve prepreke da obuče bh. dres.

Jovanović je bio jedan od najboljih igrača Lige 8, u sezoni 2008/09., a nakon završetka prvenstva u kojem je Sloboda Ditu uveo u polufinale play-offa prešaao je u redove ekipe Studenata.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.