Matjaž Smodiš debituje protiv Radničkog

Krka dobila veliko pojačanje

Matjaž Smodiš debituje protiv Radničkog

Dugogodišnji član moskovskog CSKA i prošlogodišnji član zagrebačke Cedevite debitovat će sutra u redovima Krke. 

Smodiš je potpisao ugovor sa Krkom iz Novog Mesta u decembru 2012. godine, ali će za svoj matični klub debitovati tek protiv Radničkog u nedjelju. Smodiš je karijeru u ekipi iz Novog Mesta počeo 1994. godine, a u Krki je ostao do 2000. 

 

Potom Smodiš odlazi u Italiju gdje je nosio dres Virtusa pune tri sezone, a sa slavnim talijanskim klubom prvak te zemlje bio je dva puta. Smodiš je potom prešao u redove gradskog rivala Fortituda gdje je također bio šampion. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Nakon dvije godine u Fortitudu Smodiš odlazi u CSKA iz Moskve. Sa Moskovljanima je u svojoj prvoj sezoni osvojio trostruku krunu. CSKA je bila prvak Evrope, Rusije i osvajač Kupa. Sa Moskovljanima je Smodiš osvojio još pet titula prvaka Rusije i jednu Euroligu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.