McCalebb i Green postali Makedonci

Bh. protivnik se pojačava

McCalebb i Green postali Makedonci

Vlada Republike Makedonije je odlučila po ubrzanom postupku dati makedonsko državljanstvo dvojici američkih košarkaša, kako bi njihova reprezentacija što jača ušla u kvalifikacije za Eurobasket 2011.

Prošlosezonski sjajni play Partizana Lester McCalebb i Marquis Green, član italijanskog Scavolinija, od danas su postali makedonski državljani i stiču pravo nastupa za reprezentaciju.

Američki bekovi će se uskoro priključiti reprezentaciji Makedonije i pokušaće pomoći selektoru Marinu Dokuzovskom da odvede reprezentaciju na Eurobasket. I dok Makedonci mogu biti zadovoljni, mi ne možemo sigurno.

Makedonija je protivnik naše reprezentacije u kvalifikacijama i ovo je samo još jedna velika prepreka pred našim igračima, koji su znatno oslabljeni. S današnjom dvojicom broj naturalizovanih Amerikanaca pod zastavom Makedonije popeo se na šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.