Mega Leks ponovo bolji od Budućnosti

Poznat prvi finalista doigravanja ABA lige

Mega Leks ponovo bolji od Budućnosti

D. Vejo

Sjajna košarka viđena je večeras u okviru doigravanja ABA lige. Prvi finalista doigravanja je Mega Leks koji je na svom parketu ponovio igru iz provg meča u Podgorici i savladao ekipu Budućnosti, ovoga puta rezultat je bio 76:75 po četvrtinama 22:24, 22:16, 18:15 i 14:20. 

Izabranici Dejana Milojevića odradili su strašan posao večeras. Po drugi put u svega pet dana savladali su, kako se na početku činilo favorizovanu ekipu Budućnosti. Teškom mukom su, tačnije u posljednjim sekundama meča savladali protivnika, te sa pobjedom od samo jednog poena razlike, upjeli su da se plasiraju u finale doigravanja ABA lige.

Meč i nije najbolje počeo za domaćine pa su tako prvu četvrtinu izgubili. U drugoj su se malo sabrali i vratili protivniku za prvi period.

Drugo poluvrijeme dobro je počeo domaćin. Treća četvrtina pripala je u korist košarkaša Mega Leksa, dok je posljednji a ujedno i najuzbudljiviji period pripao gostima iz Podgorice. Dvadeset poena u mreži domaćina bilo je nedovoljno za pobjedu i prolaz dalje. 

Najefikasniji u domaćem sastavi bio je Nikola Ivanović sa 16 postignutih poena, dok je kod gostiju to bio Dragićević sa 20 postignutih koševa.

U finalu doigravanja, košarkaše Mega Leksa čeka bolji tim iz duela Cedevita - Crvena zvezda Telekom. U prvoj utakmici košarkaši Dejana Radnjića bili su bolji na svom parketu od Zagrepčana rezultatom 97:88. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi