Mega slavila u triler završnici
Foto: aba-liga.com

ABA liga

Mega slavila u triler završnici

Košarkaši Mega Leksa ostvarili su pobjedu na otvaranju nove sezone u ABA ligi.

Mladi tim Dejana Milojevića večeras je na svom terenu u triler završnici savladao Union Olimpiju sa 86:85. 

Mega je na poluvremenu imala zaostatak od 12 poena (50:38), ali je odličnom igrom u nastavku, pogotovo u posljednjoj četvrtini (19:11), uspjela da preokrene rezultat u svoju korist.

Odlučujuće poene postigao je Alpha Kaba. Francuski košarkaš iskoristio je oba slobodna bacanja, nakon čega je Blaž Mesiček promašio težak put za dva poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Rade Zagorac predvodio je domaći tim sa 18 poena, 13 skokova, 4 asistencije i 4 ukradene lopte. U poraženom timu bolji od ostalih bio je Brandon Jefferson sa 21 košem, 4 asistencije i 3 uhvaćene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi