Mega slavila u Zadru, Metalac razbio Cibonu

Peto kolo ABA lige

Mega slavila u Zadru, Metalac razbio Cibonu

E. Škorić

Košarkaši Mege i Metalca slavili su pobjede u večerašnjim susretima petog kola ABA lige.

Mega je u Zadru sa 81:76 savladala domaću ekipu, te je stigla do trećeg trijumfa, drugog uzastopno.

Imali su gosti vodstvo od sedam razlike nakon prve dionice (22:15), a na poluvremenu je bilo ščis tri za goste (35:32).

Zadrani su u nekoliko navrata u posljednjoj dionici mali poen prednosti, no na raju je Mega otišla na plus 10, da bi konačačan rezultat bio 81:76. 

Francuski košarkaš Luwawu-Cabarrot je predvodio goste sa 18 poena, dok je Jaramaz ubacio 13, a Ivanović 12 poena. Cosey je timu Zadra ubacio 23 poena uz četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Metalac je očitao lekciju Ciboni za prvu pobjedu. Domaći su slavili sa 77:61, a od početka druge dionice je bilo jasno da će gosti iz Zagreba teško izbjeći treći poraz.

Malešević sa 11, te Jošilo i Janković sa po 10 poena bili su najbolji u domaćem timu, dok je Žižić ubacio 12 pona kod Cibone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.