Metalac mučio Zvezdu

ABA liga

Metalac mučio Zvezdu

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde stigli su i do 11 pobjede u ABA ligi. U 11. kolu crveno-bijeli su uz dosta muke savladali Metalac u Valjevu rezultatom 82:74.

Zvezda je bolje otvorila meč. Kontrolisali su rezultat u uvodnim minutama utakmice, ali se Metalac vratio u meč i nakon 10 minuta su imali samo dva poena zaostatka (22:20).

Domaći košarkaši su zatim odigrali odlično drugu dionicu. Preuzeli su rezultat u svoje ruke, preokreću meč i na odmor odlaze s dva poena prednosti (42:40).

Sredinom igre u trećoj dionici činilo se kako će Zvezda doživjeti prvi poraz. Imao je Metalac i osam poena prednosti, ali se crveno-bijeli vraćaju. 

Uspjeli su ponovo doći na minus dva (62:60) nakon 30 minuta igre, da  bi Metalac ipak pao u posljednjoj dionici. Kvalitetniji beogradski tim je lagano ovaj dio igre riješio u svoju korist (22:12), te je stigao do 11 pobjede iz 11 mečeva.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Boban Marjanović je predvodio Zvezdu sa 18 poena, Marcus Williams je dodao 13, dok je kod Metalca Todorović ubacio 17, a Majstorović 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.