Mićanović naslijedio Korlatovića na klupi KK Gradina

Ponovo preuzeo tim iz Srebrenika

Mićanović naslijedio Korlatovića na klupi KK Gradina

S. Mlaćo

Iako su uoči samog početka nove sezone A-1 lige slovili kao jedan od favorita za prvo mjesto, košarkaši Gradine iz Srebrenika polusezonu su okončali na trećem mjestu.

Ipak, samo bod zaostatka za Vogošćom i Burchom daje nadu Srebreničanima da mogu osvariti svoj cilj, a ceh zbog par nočekivanih poraza u prvom dijelu sezone platio je dosadašnji trener ovog kluba Azur Korlatović.

Na njegovo mjesto odmah je imenovan Vladimir Mićanović, koji je već ranije bio trener Gradine. 

"Vladmir Mićanović je renomirani košarkaški trener koji bi trebao da upotpunosti iskoristi potencijale i mogućnosti našeg tima. U zadnjim utakmicama nismo pokazali ono što znamo i umijemo tako da smo se odlučili za promjenu trenera. Azur Korlatović je prošle sezone postigao historijski uspjeh sa KK Gradinom na čemu smo mu zahvalni. U drugi dio prvenstva ulazimo sa trenerskom promjenom, a za očekivati je da će biti i igračkih pojačanja što ćemo u dogovoru sa novim trenerom Mićanovićem rješavati u hodu", riječi su predsjednika KK Gradina Adnana Mujkića. 

Na otvaranju drugog dijela sezone u A-1 ligi koji je predviđen za 21/22. januara 2017. godine košarkaši Gradine u goste će osmoplasiranom Lukavcu. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti