Mićović: U Sarajevu želimo osvojiti titulu prvaka BiH

Krilni centar Igokee

Mićović: U Sarajevu želimo osvojiti titulu prvaka BiH

D. Rakanović

Četvrta utakmica finalne serije za prvaka BiH za košarkaše izmeđe Bosne Royal Jelly i Igokee igra se sutra u Sarajevu sa početkom u 20:15 sati, a Igokea trenutno vodi sa 2:1 u seriji koja se igra na tri pobjede. 

U taboru Igokee nadaju se da će iskoristiti prvu meč loptu i odbraniti titulu prvaka Bosne i Hercegovine u Sarajevu. 

"Mislim da možemo da iskoristimo prvu meč loptu i u Sarajevu osvojimo titulu prvaka BiH. Ako ispoštujemo dogovore iz svlačionice i budemo igrali našu igru maksimalno, mislim da je to sasvim moguće", izjavio je za Nezavisne košarkaš Igokee Strahinja Mićović.

U dosadašnjem dijelu serije domaći teren bio je jedan od bitnijih faktora, a Mićović smatra da je presudna igra u defanzivi. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ovo će biti sedmi duel ove dvije ekipe u dosadašnjem toku sezone, uključujući i Kup. Četiri puta je bila uspješnija Igokea, dok je Bosna Royal Jelly slavila dva puta. Zanimljivo da je u duelima ove dvije ekipe jedinu pobjedu na gostovanju slavila Igokea i to u finalu Kupa Bosne i Hercegovine koji je održan u februaru u Sarajevu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi