Mikeš: Spremni ćemo dočekati prvenstvo

Košarkaš Borca za SportSport.ba

Mikeš: Spremni ćemo dočekati prvenstvo

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca rade punom parom tokom priprema za Prvu mušku ligu Republike Srpske.

Bojan Božić zadržao je skoro pa isti igrački kadar kao i prošle sezone, s kojim će pokušati da napadne sam vrh tabele. 

"Treniramo već nekih mjesec dana. Kombinovano smo radili u parku i dvorani. Ekipa je ostala skoro nepromjenjena, tu je još nekoliko igrača iz Alfoma koji su stigli. Zadovoljan sam, naporno radimo. Sada dolazi onaj ljepši dio priprema kada igramo utakmice. Liga kreće krajem oktobra mjeseca tako da imamo još vremena da odradimo planirano i smatram da će sve biti u najboljem redu", izjavio je za SportSport.ba košarkaš Borca, Andrej Mikeš.

Prvu pravu provjeru, crveno-plavi će imati na predstojećem turniru u Mrkonjić Gradu.

"Jeste, tamo nas očekuje turnir koji je veoma jak. Mrkonjić je premijerligaš koji je ispao u polufinalu prošle sezone, zatim Leotar koji je u borbi za prvaka i ekipa Studenta koja je bila drugoplasirana u našoj ligi, s toga će ovo za nas biti odličan turnir", zaključuje mladi košarkaš.

Podsjetimo, turnir u Mrkonjić Gradu održat će 24. i 25. ovog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi