Milica Džombeta novo pojačanje Play Offa

Milica Džombeta novo pojačanje Play Offa

E. Škorić

Milica Džombeta (179 cm, 1991) je novi član Ženskog košarkaškog kluba Play Off Sarajevo. 

U okviru prelaznog roka pred početak doigravanja za prvaka, Milica je potpisala ugovor sa ŽKK Play Off do kraja sezone 2014/2015.

Milica je karijeru počela u Trebinju, da bi nakon toga četiri sezone nastupala za banjolučki Borac. Ovu sezonu je bila najbolja igračica i prvi strijelac ekipe Brčanka sa prosjekom 18,1 poen po utakmici.

Igra na pozicijama 2. i 3. te će predstavljati značajno pojačanje za sarajevsku ekipu pred doigravanje za prvaka. Nastupala je i za U-18 reprezentaciju BiH.

Ona će za ekipu Play Offa debitovati u subotu 19. 4. u okviru prve utakmice polufinala prvenstva BiH u kojoj se sastaju Play Off i Brčanka, njen bivši klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.