Minimalan poraz Zeničanki, Play Off nemoćan protiv Venecije

Regionalna liga za košarkašice

Minimalan poraz Zeničanki, Play Off nemoćan protiv Venecije

E. Škorić

Košarkašice Čelika s uu petom kolu Međunarodne ženske košarkaške regionalne lige ugostile ekipu Radivoj Korać iz Srbije.

Zeničke košarkašice su u Areni ponovo, drugi put ove sezone, igrale za oboljelog Filipa Blaževića, koji se nalazi u Njemačkoj na liječenju.

Susretu je prisustvovalo 500 gledatelja, a sam duel bio je jako zanimljiv jer su gošće u zadnjoj sekundi slavile sa 63:62.

Srbijanke su vodile na poluvremenu sa 36:27, a u finišu su domaće košarkašice imale i pobjedu, no nisu iskoristile posljednji napad, da bi na drugoj strani košarkašice Radivoja poentirale za trijumf.

Čelik je predvodila Iriškić sa 16 poena, dok je Kalušić ubacila 13 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Sarajevski Play Off, još jedan naš predstavnik u regionalnoj ligi, poražen je u Skenderiji od italijanske ekipe Umana Reyer Venecija sa 89:43. Gošće iz Italije predvodila je Carangelo sa 13 poena, dok je McCallum ubacila 12, koliko i Bagnara. 

U domaćem timu je Džebo bila najefikasnija sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.