Miralem Halilović novi igrač KK Šibenik

Bh. reprezentativac ima novi klub

Miralem Halilović novi igrač KK Šibenik

E. Čaušević

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Halilović, novi je član KK Šibenik.

Ovaj 25-godišni bh. krilni centar dogovorio je sve uslove sa ekipom Šibenika u koji dolazi iz KK Zagreb. Halilović se prošlog ljeta vratio u Zagreb, ali je nakon samo jedne sezone odlučio da promijeni sredinu.

Halilović je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Zagreba za koji je u A1 ligi Hrvatske po meču postigao 14,6 poena. Svojim dobrim partijama izborio se i za poziv selektora Damira Mulaomerovića.

Bh. košarkaš svoju karijeru počeo je u tuzlanskoj Slobodi za koju je ograo od 2007. do 2010. godine. Nakon toga nastupao je u litvanskoj Džukiji i Krki iz Novog Mesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi