Mirković: Bit ćemo skupa kako god završilo

E. Čaušević

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas na Svjetskom prvenstvu igra meč za deveto mjesto.

Našu selekciju u dvorani Utebo očekuje meč protiv Kine za deveto mjesto na Svjetskom kadetskom prvenstvu. Pred današnji meč razgovarali smo sa Vedranom Mirkovićem.

"Atmosfera je dobra imali smo motiv kada smo izgubili i dodatno smo se digli s dvije pobjede. Optimistični smo da ćemo savladati i Kinu. Dat ćemo sve od sebe, bit ćemo skupa kako god završilo. Nadamo se pobjedi", rekao je Mirković.

Naš naredni protivnik je selekcija Kina sa kojom naši momci i nisu upoznati. Ipak, cijeli tim vjeruje da će naš stručni štab dobro skautirati protivnika, te procijeniti odakle prijeti najveća opasnost.

"To će selektori vidjeti na video i pokazat će nam analizu. Mi nismo ništa gledali Kinu i ne mogu ništa detaljnije reći o njima", dodao je bh. košarkaš.

Mirković je dodao da vjeruje da će Sjedinjene Američke Države doći do zlatne medalje na ovom Svjetskom prvenstvu, te da će nakon odmora razmišljati o narednoj sezoni i mogućoj promjeni kluba.

"Nakon Svjetskog prvenstva slijedi odmor, a kasnije pripreme za narednu sezonu. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati, još ništa ne znam", zaključio je Mirković na kraju razgovora.

Podsjećamo, utakmica za deveto mjesto između Bosne i Hercegovine i Kine igra se danas od 16:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi