Miroslav Petrović zaslužan za popularizaciju košarke

Priznanje tuzlanskom doajenu

Miroslav Petrović zaslužan za popularizaciju košarke

Doajenu sportskog novinarstva, Miroslavu Petroviću iz Tuzle, dodijeljeno je priznanje za medijsko praćenje i popularizaciju A1 lige BiH, kao i za doprinos razvoju košarkaškog sporta u BiH. 

Petroviću je priznanje uručeno prije utakmice A1 lige između Studenta i Sparsa. Petrović je dugogodišnji hroničar tuzlankih prilika, a posljednjih godina je uložio mnogo truda prateći A1 ligu, tako da je priznanje bez ikakve sumnje otišlo u prave ruke.

Petrović je dobitnik još niza drugih priznanja, a urednik je monografije SD Sloboda 1919-2009, dok je u karijeri bio urednik i dopisnik mnogih novinskih izdanja, kako u BiH tako i van granica naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije