Mirza i Jusuf krenuli sjajno, Gordić odličan protiv CSKA

Košarkaši jako dobri

Mirza i Jusuf krenuli sjajno, Gordić odličan protiv CSKA

M. Šljivak

Još jedna fantastična sedmica je iza bh. košarkaša.

Naši reprezentativci ponovo pružali izuzetno dobre partije, a posebno raduje odličan početak NBA lige za Mirzu Teletovića i Jusufa Nurkića.

Nurkić je odlično krenuo s Denverom. U pobjedi nad Detroitom je ubacio pet poena uz sedam skokova za svega 13 minuta na parketu. Druga utakmica protiv Oklahome je donijela nešto skromniju minutažu, a Jusuf je ipak odradio jako dobar posao i za šest minuta je imao dva poena i dva skoka.

Mirza Teletović je potpuno iskoristio veliku minutažu na početku sezone. Težak poraz Netsa od Celticsa nije spriječila na sjajna partija kapitena bh. selekcije koji je ubacio 20 poena uz šest skokova za 23 minute.

Nakon toga je Mirza igrao i protiv Detroita. Netsi su ovaj put slavili, a Teletović je ponovo bio jako dobar sa 12 poena i sedam skokova.

Tri jako utakmice je u proteklih sedam dana odigrao Nemanja Gordić za Cedevitu.

Nemanja je prvo protiv bivšeg kluba Igokee ubacio 10 poena uz četiri asistencije u pobjedi 68:64, da bi zatim briljirao protiv moskovskog CSKA u Euroligi. Za samo 25 minuta na parketu Gordić je ubacio 21 poen, ali nije bio dovoljan za pobjedu nad ruskim velikanom.

U duelu ABA lige i pobjedi nad MZT-om u Skoplju Gordić je ubacio sedam poena, a imao je i četiri asistencije.

Miroslav Todić je u dresu Sassarija odigrao također tri utakmice. Početkom sedmice je postigao šest poena Brindisiju, da bi zatim u Euroligi protiv Unicsa za 15 minuta ostvario učinak od jednog skoka. Tijekom vikenda je u pobjedi nad Virtus Romom ubacio tri poena.

Nihad Đedović je po prvi put odigrao slabu partiju za Bayern u Euroligi. Ubacio je samo tri poena uz tri skoka u porazu od Armanija, ali je sve ispravio sjajnom partijom u prvenstvu. Bayern je pregazio Tubingen, a Đedović je ubacio 17 poena u ovom susretu.

Bundesligaški nastup imao je Adin Vrabac u dresu Triera. Njegov tim je poražen od Albe, a Vrabac je ubacio sedam poena. 

Dobar učinak je imao i Elmedin Kikanović koji je u porazu Eniseya od Kubana ubacio osam poena uz četiri skoka za 17 minuta, a drugi bh. centar Andrija Stipanović je u porazu Trabzonspora od Bešiktaša ubacio četiri poena.

Lijepe vijesti nam dolaze iz Litvanije, gdje je briljirao Miralem Halilović sa 21 poenom i 16 skokova u pobjedi njegovog tima Alytaus Dzukije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.