Mirza može u NBA za odštetu od 2 miliona eura

Mirza postigao dogovor s Cajom

Mirza može u NBA za odštetu od 2 miliona eura

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i košarkaš Caje Laboral Mirza Teletović dogovorio je sa svojim timom odštetu koja će u slučaju odlaska u NBA biti isplaćena timu iz Vitorije.

Teletović će gotovo izvjesno naredne sezone igrati u najjačoj ligi svijeta NBA, a njegov agent Miško Ražnatović je za španske medije potvrdio da su sa Cajom postigli ugovor da ukoliko Mirza potpiše za neku NBA ekipu, Caja dobiva odštetu od 2 miliona eura.

NBA timovi mogu Caji ponuditi maksimalno 550.000 dolara, s tim da bi Teletović morao uplati ostatak novca u slučaju odlaska.

Za Mirzu je interes pokazalo nekoliko NBA timova, a odluku gdje će nastupati naredne godine Mirza će donijeti u julu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.