Mejdan rasprodat pred susret s Islandom

Mirza Teletović i Andrija Stipanović najavili pobjedu

Od četvrtka popodne najtraženija roba u Tuzli su ulaznice za susret košarkaški reprezentacija BiH i Islanda, koji se u nedjelju igra u dvorani Mejdan sa početkom u 20 sati. Reprezentacija BiH, podsjećanja radi, nikada nije poražena u Tuzli, a u "hramu košarke" poraženi su Izrael, Bugarska, Holandija i Makedonija. 

Island je možda po rejtingu i najslabija reprezentacija koja će gostovati u Mejdanu, ali zasigurno nije "team" koji se treba otpisivati i koji se ne treba respektovati. Njihova pobjeda nad Velikom Britanijom te činjenica da su se u prošlim kvalifikacijama izuzetno dobro nosili u utakmici sa Srbijom nedvojbeno ukazuju kako se "ribara" moramo pripaziti. 

Upravo o tome su na današnjoj press konferenciji govorili kapiten Mirza Teletović i Andrija Stipanović, koji su u više navrata podcrtali kako je neophodan maksimalan angažman i skoncentriranost ako se želi uknjižiti nova pobjeda. 

"Meni je Tuzla druga kuća i ovdje uistinu osjećam sjajno. Iza nas su dva mjeseca priprema u kojim smo imali problema sa igračima, odnosno neki su povrijeđeni a neki su odlazili. Moram reći kako je u reprezentaciji fantastična atmosfera i da stojimo jedan iza drugoga. Island je atipična košarkaška reprezentacija, najvisočiji reprezentativac je 205 centimetara, imaju nisku postavu i često mijenjaju odbranu. Moram dati maksimum i obradovati naše navijače", kaže Teletović, koji će nesumnjivo biti dočekan ovacijama u Mejdanu.

Stipanović je istakao kako je pobjeda u Londonu veoma važna jer je s njom otišao i određeni teret koji su reprezentativci imali na leđima. 

"S maksimalnim angažmanom, uz podršku publike, smatram kako pobjeda neće doći u pitanje", rekao je Stipanović.

U pauzi između obraćanja Teletovića i Stipanovića govorio je i generalni sekretar Harun Mahmutović, kako bi, kako je rekao, zlonamjernicima objasnio da je reprezentacija BiH u Tuzli dočekana na fenomenalan način i da je reprezentacija BiH reprezentacija svakog građanina. 

Ostaje sumnja da li je Mahmutović spoznao razliku između navodnih zlih namjera pojedinaca i pozitivne kritike. Inače, press konferenciju je propustio selektor Duško Ivanović.

Na koncu valja reći kako su Mahmutović i izvršni direktor Konzuma Adnan Šteta potpisali jednogodišnji ugovor o sponzorstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.