Mirza Teletović ponovo najkorisniji igrač kvalifikacija

Nezaustavljivi Teletović

Mirza Teletović ponovo najkorisniji igrač kvalifikacija

M. Šljivak

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović ponovo je najkorisniji igrač kvalifikacione runde za Evropsko prvenstvo.

Nakon što je u prethodnom kolu kvalifikacija sa 30 indeksnih poena bio uvjerljivo  najkorisniji igrač, ovog puta je MVP titulu podijelio sa američkim košarkašem koji nastupa za selekciju Izraela Do'rom Fischerom.

Mirza je u pobjedi nad Islandom ubacio 29 poena uz 12 skokova, a imao je ukupni index 29, baš kao i Fischer koji je u pobjedi Izraela nad Bugarskom imao 18 poena i 13 skokova uz samo jedan promašaj iz igre.

Austrijski košarkaš Rašid Mahalašić je treći sa indeksom od 25...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.