Mirza terorisao Dallas, Gordić nosi Igokeu

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Mirza terorisao Dallas, Gordić nosi Igokeu

M. Šljivak

Fantastična sedmica je iza naših košarkaških reprezentativaca. Većina bh. košarkaša je odigrala zaista odlične partije u protekloj sedmici, a vrijedi izdvojiti rekord karijere Mirze Teletovića u NBA ligi.

Teletović je odigrao četiri utakmice u proteklih sedam dana. U gradskom derbiju s New York Knicksima je ubacio osam poena, da bi dan kasnije odigrao dosta dobro i protiv Orlanda, gdje je ubacio 14 poena. 

Šlag na tortu je došao 24. januara u susretu protiv Dallas Mavericksa. Mirza je odigrao utakmicu karijere u NBA ligi, te je u potpunosti razbio NBA legende Vincea Cartera i Dirka Nowitzkog. Završio je utakmicu sa 34 poena i šest skokova, a pogodio je i sedam trojki za rekord karijere u najjačoj ligi svijeta...

Netsi su sinoć savladali i Boston, a Mirza je imao nešto lošiju šutersku noć, te je ubacio devet poena, a imao je i četiri skoka...

Još jednu fantastičnu partiju iza sebe ima i Nemanja Gordić. Igokea je bez većih problema savladala Krku iz Novog Mesta, a Nemanja je ponovo nosio Igose u ovom susretu. Ubacio je 21 poen, te je imao tri skoka.

Veoma dobru partiju je pružio i Elmedin Kikanović. Bh.centar je u porazu Eniseya od Saratova imao sjajne statistike. Ubacio je 16 poena, te je dodao šest skokova i četiri asistencije. 

Mladi centar Cedevite, Jusuf Nurkić, imao je solidnu statistiku u dvije utakmice. U porazu od Bešiktaša je ubacio četiri poena uz pet skokova, da bi potom njegov tim izgubio i od Cibone, a Nurkić je uz osam poena dodao i 10 skokova.

Još jedan naš centar je imao solidnu utakmicu tokom vikenda. Andrija Stipanović je u pobjedi Trabzonspora odigrao dosta dobro, a ubacio je sedam poena uz pet skokova. Mladi krilni centar Zagreba Miralem Halilović je ponovo odigrao jako dobro u prvenstvu Hrvatske. Tuzlak je Kvarneru ubacio 17 poena, a imao je pet skokova i tri asistencije.

Muhamed Pašalić je i u proteklom kolu francuskog prvenstva odigrao dosta dobru partiju. Reims je savladao Poitiers, a Pašalić je susret završio sa devet poena i sedam asistencija. Marko Šutalo je ubacio 12 poena uz po tri skoka i asistencije u porazu Zadra od Mega Vizure, dok je dobru utakmicu odigrao Nemanja Mitrović u pobjedi Montegranara. Sjajni šuter je ubacio sedam poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.