Mirzini nastupi nagrađeni od publike, Nurkić po starom

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Mirzini nastupi nagrađeni od publike, Nurkić po starom

M. Šljivak

Mirza Teletović je svojim igrama u decembru zaradio titulu najboljeg igrača Brooklyn Netsa u tom mjesecu, a kapiten naše reprezentacije je jako dobro otvorio i 2014. godinu.

U novogodišnjoj noći Mirza je s Brooklynom poražen od San Antonio Spursa, a Teletović je ponovo pružio jako dobru partiju s 12 poena protiv jednog od najboljih timova lige. 

Dva dana kasnije Teletoviću je trener Netsa Jason Kidd drastično smanjio minutažu. U iznenađujućoj pobjedi Netsa nad Oklahomom, naš reprezentativac je za 10 minuta na parketu ubacio tri poena, te je imao tri skoka.

Dobio je Mirza šansu za igru i u pobjedi nad Clevelandom, te je ubacio devet poena u ovom susretu. 

Navijači su Mirzu proglasili najboljim igračem Netsa u mjesecu decembru, a nadamo se da će s dobrim igrama nastaviti i u ovoj godini.

Nakon nekoliko slabijih partija, ponovo se probudio i Jusuf Nurkić. Naš centar je vodio Cedevitu do pobjede nad Krkom s 14 poena i pet skokova.

Slabiji učinak u odnosu na prethodne utakmice imao je Nemanja Gordić. On je ubacio sedam poena u katastrofalnom porazu Igokee od Zvezde, dok se Zack Wright za Bamberg ubacio osam poena u velikoj pobjedi od 20 poena razlike nad Frankfurtom.

Andrija Stipanović je odigrao najbolju utakmicu od dolaska u Trabzonspor. U porazu svog tima Stipanović je ubacio 10 poena (5 od 5), te je uhvatio četiri skoka za 20 minuta na parketu. 

Sjajan je bio i Elmedin Kikanović koji je u velikoj pobjedi Eniseya nad Kubanom ubacio 14 poena, a krenulo je Nemanju Mitrovića u Italiji koji je za Montregranaro ubacio 15 poena.

Marko Šutalo je ove sezone najboljih igrač Zadra. Tako je bilo i u susretu protiv Radničkog u ABA ligi, gdje je Šutalo ubacio 14 poena.

Nihad Đedović je zbog povrede propustio mečeve Bayerna u Euroligi i njemačkom prvenstvu... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.