Mišeljić: Na Eurobasket idemo da damo svoj maksimum

Mlada bh.reprezentativka za SportSport.ba pred Eurobasket

Mišeljić: Na Eurobasket idemo da damo svoj maksimum

E. Dindić

Ženska U 20  košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine vrijedno se sprema  za Eurobasket divizije A u Portugalu. Izabranice Mare Lakić-Brčaninović odigrale su veoma dobar seniorski turnir gdje su na kraju zauzele 3.mjesto u konkurenciji reprezentacija Makedonije,Japana i Bugarske. 

Milina Mišeljić jedna od najboljih mladih  bh.reprezentativki i budućnost ženske košarke u Bosni i Hercegovini  za SportSport.ba prokomentarisala je dosadašnji dio priprema, odigrani turnir u Skoplju kao i očekivanja od predstoječeg Eurobasketa.

"Što se tiče odigranog tunira, s obzirom da smo igrali protiv seniorskih ekipa Japana , Bugarske i Makedonije dobar rezultat smo ostvarili. Mislim da je turnir bio veoma kvalitetan, igrala se brza  i moderna košarka. Vidjele smo da možemo igrati protiv svih, u kojim segmentima smo najslabije i na čemu moramo poradati do početka Eurobasketa. Uglavnom turnir je ispunio svoja očekivanja. Večina djevojaka u reprezentaciji se već poznaje od ranije , brzo smo se uklopile i već polako gradimo hemiju jednog jakog tima. Od Eurobasketa očekujem da svaku utakmicu damo svoj maksimum, da nas kroz cijelo prvenstvo krasi naša prepoznatljiva igra i da zavisimo sami od sebe. S obzirom da jako dobro radimo na treninzima, od prvog dana ja mislim da rezultat neće izostati",zaključila je Mišeljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi