Mlade košarkašice BiH poražene startu Eurobasketa

Poraz od Slovenije na Eurobasketu u Portugalu

Mlade košarkašice BiH poražene startu Eurobasketa

D. Rakanović

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine do 20 godina na otvaranju Eurobasketa u Portugalu poražena je od Slovenija sa 57:61.

BiH je loše otvorila utakmicu, u prvih deset minuta postigla samo osam poena, te smo nakon prve dionice imali devet poena zaostatka (8:17). 

U drugoj četvrtini bh. košarkašice uspijevaju da se razigraju i na poluvrijeme odlaze sa pet poena zaostatka (27:32). 

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju reprezentativke Slovenije, te povećavaju prednost na osam poena (43:51) pred posljednjih deset minuta. 

U posljednjem periodu naše reprezentativke uspijevaju da nadoknade deficit, ali nažalost nisu imale snage za potpuni preokret. 

Naše košarkašice su u posljednju minutu ušle sa četiri poena zaostatka (55:59), nakon čega je Brčaninović postigla poene uz faul, ali nije uspjela pogoditi dodatno bacanje. Prezelj u narednom napadu promašuje šut za tri poena, ali dolazi do ofanzivnog skoka i u slijedećem napadu postiže poene za 57:61 i postavlja konačni rezultat utakmice. 

U reprezentaciji Slovenije najefikasnija je bila Zala Friskovec sa 22 poena, Annamaria Prezelj je postigla 20 poena, Aleksandra Kroselj je dodala 10 poena.  

U našoj reprezentaciji istakla se Melisa Brčaninović sa 20 poena, uz devet skokova i šest asistencija. Pratila je Nedžla Kovačević sa 18 poena i 12 skokova. 

U našoj grupi nalaze se još i reprezentacije Francuske i Mađarske koje će svoj meč igrati danas u 19:30 sati. U drugom kolu naše reprezentativke će igrati protiv Francuske u nedjelju od 15 sati.

BiH-Slovenija 57:61 (8:17, 19:15, 16:19, 14:10)  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi