Mladi bh. košarkaš briljirao u dresu Igokee

Sjajan učinak Aljoše Jankovića

Mladi bh. košarkaš briljirao u dresu Igokee

M. Šljivak

Juniori Igokee pobijedili su u Zagrebu ekipu Cedevite 80:77 i tako su došli do prve pobjede na kvalifikacionom turniru juniorske ABA lige.

Odličan meč odigrali su mladi košarkaši Igokee i na kraju su savladali favorizovane domaćine u ovom duelu.

Briljirao je u ovom duelu juniorski reprezentativac BiH Aljoša Janković. On je za 35 minuta na parketu ubacio 19 poena, imao je sedam skokova, devet asistencija i četiri ukradene lopte za ukupni indeks od 31.

Jedini koji je bio efikasniji od njega je reprezentativac Srbije Dalibor Ilić (KSBiH ga ispustio) sa 31 poenom i osam skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Cedevite Antonio Jordano je ubacio 15 poena, a još jedan nesuđeni bh. reprezentativac Darko Bajo je dodao 14 poena.

U utakmici na drugom turniru u Beogradu, Crvena zvezda je pobijedila Mega Bemax 74:60, a kod Mege je bh. košarkaš Amar Mehić ubacio dva poena za četiri minute na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi