Mladi bh. košarkaši bez poraza do četvrtfinala!

Super Jusuf ponovo sjajan

Mladi bh. košarkaši bez poraza do četvrtfinala!

 Muška juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je četvrtu pobjedu na Evropskom prvenstvu B-divizije za igrače do 18 godina u Sarajevu.

Izabranici selektora Nenada Markovića su u četvrtom kolu D-grupe EP-a danas u dvorani na Ilidži pobijedili Holandiju sa 66:58 (15:23, 16:9, 17:16, 18:10).

Jusuf Nurkić ponovo je zabilježio "double-double" učinak od 19 poena i 11 skokova, dok je najefikasniji igrač bh. tima bio Nedim Buza sa 21 poenom uz devet skokova.

Mladi bh. košarkaši tako su grupnu fazu takmičenja okončani s maksimalnim učinkom i u četvrtfinalnu rundu prenijet će dva boda. Košarkaši BiH u četvrtfinalnoj rundi nastupit će zajedno s drugoplasiranom ekipom iz D-grupe, te dvije najbolje ekipe iz C-grupe.

Po dvije ekipe iz četvrtfinalnih grupa plasirat će se u polufinale, a tri najbolje reprezentacije na turniru izborit će plasman u A-diviziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.