Mladi Krajišnik bolji od Brčanke, novi poraz Želje

Liga 10, 20. kolo

Mladi Krajišnik bolji od Brčanke, novi poraz Želje

U okviru 20. kola Lige 10 za košarkašice odigrana su četiri susreta, a ekipa Željezničara nakon poraza u gradskom derbiju protiv Play Offa upisala je novi poraz na domaćem terenu.

Bolje od sarajevskih Plavih bile su košarkašice Orlova, koje su trijumfovale rezultatom 69:60. Gošće su do pobjede stigle najviše zahvaljujući raspoloženom tandemu Stupar – Skočajić. Krilo gošći Kristina Stupa ubacila je 16, a centar Božana Stupa 17 poena.

Ni 20 poena koliko je s druge strane postigla najefikasnija igračica utakmice Indira Kaljo nije bilo dovoljno da košarkašice Željezničara upišu svoju osmu ovosezonsku pobjedu. Umjesto toga doživjele su svoj 11 poraz u ovoj sezoni.

Zanimljivo je bilo i u susretu Mladi Krajišnik – Brčanka, koji je odlučila jedna lopta, obzirom da su domaće košarkašice na kraju slavile tijesnu pobjedu od 81:79. Na ovom susretu briljirala je Milica Džombeta u redovima gostujućeg tima, a ubacila je 36 poena. Ipak, niti ovaj sjajan poenterski učinak nije bio dovoljan za ekipu iz Brčkog da neporažena napusti Banju Luku.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U domaćem timu najefikasnija je bila Markovićeva sa 23 poena, dok su Delić i Borić ubacile po 17 poena. 

U nedjelju se igra derbi između dvije prvoplasirane ekipe. Lider Play Off će gostovati kod drugoplasiranog Čelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.